Bjurfors Hotell och Konferens

 

Läs mer om Bjurfors, platsen vi valt att bo och äta på:

Mat och dryck:  

  • 2 st 3 rätters middagar
  • 2 st lunch
  • 2 st frukost

För Bjurfors Hotell och Konferens är mat och dryck är en viktig del av upplevelsen. Därför lägger de hjärta och själ i det vi ska äta och dricka. Köket serverar traditionell och vällagad mat. Gott och utan krusiduller. Lokala specialiteter och råvaror varvas med mer exotiska besök i kök och kastruller.

Sov gott på hotellet:

Sover gör ni gott i trevligt inredda och ombonade rum. Välj mellan del i dubbelrum om du åker med någon du känner, eller enkelrum. Några rum ligger i villorna runt huvudbyyggnaden,  andra ligger i huvudbyggnaden i anslutning till matsalen. Samtliga rum har eget badrum och dusch. Sängarna är av högsta kvalitet. Fritt WiFi och tv finns i alla rum.

Förhoppningsvis inte så långt att åka – mer tid för träning!

 Oavsett om du åker från Stockholm, Uppsala, Gävle, Örebro, Eskilstuna eller Borlänge så är du framme på mellan en och två timmar. Vi vet att semesterdagar är hårdvaluta, bor du i Mälardalen med omnejd räcker det om du tar en något kortare jobbdag på fredagen, snart är du på plats.

Avesta och Norberg:

Bjurfors Hotell och Konferens ligger på gränsen mellan Dalarna och Västmanland. Det är ca 15 km från Norberg, där vi åker skidpassen och dit tar vi oss i egna bilar. Vid bra snöförhållanden med natursnö kommer vi att åka de bästa/finaste delarna av Engelbrektsspåret med varierad och kuperad terräng. Vid endast konstsnö kommer vi att träna på konstsnöspåret i Klackberg (Norberg).

Engelbrektsloppet och Kristinaloppet är en del av En svensk klassiker och också seedningslopp till Vasaloppet. 2017 går Kristinaloppet 30 km den 11 februari och Engelbrektsloppet 60 km den 12 februari.

Hitta hit: 

Bil: 1 timme och 45 min från Stockholm och 1 timme och 20 min från Gävle.
Kör mot Avesta. Därifrån väg 68 mot Norberg. Mellan Norberg och Avesta sväng vid skylt mot Bjurfors.
Vägbeskrivning (Google Maps)

Tåg: Järnvägsstation Avesta/Krylbo eller Avesta Centrum. Bjurfors är behjälpliga med att ordna transport till och från stationen.

dukning2

bjurfors2014-042

img_1003