Längdläger 1-3 februari, Falun Lugnet, med Helena Ekholm

Välkomna på ett längdskidåkningsläger för dig som vill börja åka, eller utveckla och förfina din längdteknik. Efter vårt läger har du självförtroende på längdskidor och är redo för vinterns lopp och träning. Vi hjälper dig att åka tryggt och snyggt och ger dig nycklar till att klara dina målsättningar!
Coacher: Helena Ekholm, vår skidskyttedrottning med 2 VM-guld och 2 VM-brons och en PT-licens med inriktmning konditionSofia Bursjöö, personliga tränare med inriktning kondition och rörlighet, löpcoach och längdåkare. Vi hjälper dig med viktiga nycklar på en träningshelg med bra skidåkning och härligt umgänge!

Var?

Semesterdagar är hårdvaluta. Vi har valt att lägga vårt skidläger så snösäkert det går utan att du ska behöva resa långt. Endast 2,5 timmar från Stockholm, i Falun i Dalarna ligger Lugnets skidanläggning som är både nationalarena och ett Vasaloppscenter. Vi bor bra på Scandic Lugnet och äter gott och ändamålsenligt i restauranger på arenan och hotellet. På arenan finns fina förutsättningar att träna på allt du vill bli bättre på; diagonalåkning, stakning och utförskörning!

För vem?

Lägret passar både dig som vill ha hjälp att komma igång med din skidåkning från grunden, få förståelse för teknik och rörelse samt samt för dig som kommit en bit på väg och vill utvecklas och lära mer. Gruppen delas upp och vi lägger stor vikt vid att ge individuell hjälp. Vi har kryddat lägrets innehåll med fysträning specialiserad för längdåkare som du lätt tar med dig in i din träningsrutin samt valla- och loppförberedande föreläsning/frågestund.

Pris:

Del i dubbelrum: 4195 kr

Enkelrum: 4569 kr

Deltagaren Anna G, om 2018 års läger:

38 år gammal hade jag ALDRIG stått på ett par skidor. Jag var galet nervös, rädd och tänkte att alla andra skulle ju åka så himla mycket bättre än jag!
De allra flesta åkte också betydligt bättre än mig, men Sofia och Helena är grymma coacher som lyckades med konststycket att få alla i rörelse samtidigt, peta detaljer på de allra bästa och ge mig de grundläggande tipsen som jag så desperat behövde. Speciellt minns jag Sofias helt otroliga engagemang i att lära mig att byta spår! i säkert en timme höll hon på att traggla med mig. Även peppen till att våga ta sig an en svängande nedförsbacke!
Jag tog mig an min tjejvasa och det gick fint. jag tog mig i mål och längtar tills jag kan fortsätta min väg mot ett helt vasalopp. Fler läger hos Sofia kommer det bli!

Schema för längdåkningsläger 1-3 februari 2019

1/2 Fredag:

16.30 Samling och hej och välkomna, Scandic Lugnet reception, utdelning spårkort. 

17:00 Styrka & rörlighet för skidåkare, Lugnets gymnastikhall (inomhus i träningssal) – dusch och omklädningsrum finns här. Snabb dusch och ombyte till middag!

18.15 Middag, Lugnets restaurang

19.30 Vallasnack – en översiktlig genomgång av tänk kring vallning, ej praktisk workshop. 

2/2 Lördag:

(från) 7.00 Frukost 

Längdåkning, samling  spårcentralen (snö), innanför entrésnurrorna. 

9.00 – 10.00 Pass 1 Grundteknik stakning och stakning med frånskjut, hela gruppen

10.30 – 11.30 Pass 2 Teknikgenomgång 2, diagonal och byta spår, helgrupp.

Filmning av åkning för de som önskar. 

12.00: Lunch, Lugnets restaurang följt av filmgenomgång för den som önskar. 

13.30 Distansträning och teknik, gruppindelat. 

14:30 Teknikgenomgång 3, backe, helgrupp.

15.30 Fika/mellis, Lugnets restaurang – därefter valfri egen distansträning / teknikträning, coacher på plats i spåren

17.00-17.30 Gemensam stretch/mjukningspass för de som vill, Actic Lugnet (Actic ligger inne i Lugnets sporthallsanläggning)

19.00 2-rätters middag, Scandic Lugnet

Efter middagen….20.30  ?

Samtal kring och om loppförberedelse, frågestund där Helena och Sofia delar med sig av kunskap och erfarenhet!

3/2 Söndag:

från 7.00  Frukost. 

9.00-11.30 Samling, gruppgenomgång. Längdåkning teknik och distans

12.00: Lunch, Lugnets restaurang

13.00 Avslut. Möjlighet finns att åka mer på eftermiddagen, efter lägrets slut!