Träningsmagi 2016 schema

För att se hela schemat och passbeskrivningar, scrolla ner på sidan.
Ladda ned schemat som pdf här!

TIDEntréhallenSal 2Sal 3UtomhusFöreläsningssal
08.00 - 10.00Incheckning
09.00Välkomna!
09.15 - 10.15Happy Athletic hips
Johanna Alvin
Happy Feet
Charlotte Carlén
FULLT! Smile - it's Crossfit
Michael Hansson Sjöö
Run. Play. Yoga.
Veronica Jäderlund
10.15 -10.30Paus
10.30 - 11.30Tauff Play
Usama Aziz & Madelinn Fernandez
Träna med MammaMage
Betty Wassenius
FULLT! Tabata - move and improve
Antonia Eriksson
Prepare for snow
Sofia Bursjöö
Vinsten med rörlighetsträning
Veronica Jäderlund
11.30 - 11.45Paus
11.45 - 12.45All about the handstand
Sara Wiss
R&B+ABSession
Lisa Joulin
FULLT! Full body attack
Betty Wassenius
Obstacle Course Training
Martin Wassenius
Clean Eating - hållbar livsstilsförändring
Annika Malm
12.45 - 14.00Lunch
14.00 - 15.003D - träning HIIT
Erik Strängfors
Leap of joy
Madeleine Rybeck
Housefusion
Hanna Lundh
Tauff Force
Usama Aziz & Madelinn Fernandez
BTB (be the best) gruppträning
Staffan Perman
15.00 - 15.30 Paus
15.30 - 16.30Work. Play. Yoga.
Veronica Jäderlund
Workshop: Rock solid
Madeleine Rybeck
Yin Yoga
Pernilla Lorentzen
Run like an athlete Sara WissMentala strategier - mot målet med glädje som drivkraft
Sofia Bursjöö
16.35Avslutning
19.00After Workout! Scandic Swania

Scrolla ned för passbeskrivningar!
TidPassBeskrivning
08.00-10.00IncheckningDroppa in när det passar dig!
09.00 - 9.15Eventöppning EntréhallenVi hälsar välkomna till Träningsmagi 2016, samling för alla i Entréhallen
09.15 - 10.15Pass 1Välj mellan:
Happy Athletic HipsStarta din eventdag med en yogaklass av Casall Master trainer och ägaren av Yogastudion Flow i Göteborg, Johanna Alvin. Johanna bjuder på härliga och kärleksfulla flöden för glada höfter som gör dig starkare och snabbare utanför mattan.
Happy FeetFölj med på en resa fylld av rörelseglädje och musikupplevelse. Charlotte tar dig lekfullt och pedagogiskt genom en dynamisk dansklass som är skapad just för Träningsmagi 2016. Med mångårig erfarenhet och karisma som få kommer Charlotte ge dig happy feet. Charlotte är utbildare för Les mills och en av Sveriges absolut bästa instruktörer av dansklasser.
FULLT! Smile - it's crossfitVad vi ska lösa tillsammans under denna timmen är en klass med hög intensitet, med övningar vi alla bemästrar samtidigt som vi har riktigt roligt.
Mitt mål är att alla deltagare oavsett fysiska förutsättningar
hälsar på och lämnar med energi och ett leende.
Run. Play. Yoga. (utomhus)För att optimera din löprunda, oavsett om du är ny i skorna eller har mer vana, är det bra att ta in styrka och rörlighet i din träning. Under denna utomhusklass kommer vi hålla oss i rörelse hela tiden, vi börjar med yoga- och styrkeövningar anpassade för att göra kroppen redo för att sedan gå in på löpteknik och intervaller. Klassen avslutas med nedvarvning och yogapositioner anpassade efter underlag och väder. Syftet med klassen är att på ett kul sätt utveckla din löpträning.
10.30 - 11.30Pass 2Välj mellan:
Tauff PlayPlay är precis som namnet en lekfull träningsform. Men låt dig inte luras av lekfullheten! Mixen av play-övningar och individuella fys-övningar kommer ge kroppen en rejäl genomkörare som får dig att gå hem med ett leende. Madde och Usama är pedagogiska och kunniga och ger dig en härligt kul och utmanande klass. Tauff är en holistisk träningsform som har sina rötter i klassisk brottning. Precis som i brottningen använder man sig endast av en partners och/ eller sin egen kroppsvikt. Som träningsform är detta oslagbart då du verkligen kommer få en rejäl genomkörare för hela kroppen och träna allt från balans, koordination, styrka och uthållighet - och det är ju så mycket roligare att träna tillsammans!
Träna med MammaMageLär dig hur du på bästa sätt kommer igång igen efter graviditeten!
Under en graviditet töjs de inre magmusklerna ut samtidigt som de raka delar sig, allt för att ge plats åt den växande bebisen. Det här är helt naturligt. Hos vissa kvarstår dock denna delning av magmusklerna vilket resulterar i nedsatt kontroll och bålstyrka. Dålig magkontroll kan även ge en putande mage. Under denna klassen får du ta del av aktuell fakta kring det som händer kring en graviditet och varför man bör träna annorlunda under och efter graviditeten.
FULLT! Tabata. Move and Improve.Välkommen på ett supersvettigt Tabatapass! Vi kommer att blanda styrka med flås och pressa upp pulsen till max under tiden vi jobbar, med målet att trötta ut kroppen ordentligt. Den enkla intervallformen tabata är effektiv och du anpassar själv hur tufft du kör.
Prepare for snow (utomhus)Skidåkning är kul och socialt, precis som gruppträning! På denna klass förbereder vi oss tillsammans för vinterns skidåkning genom att stärka ben och bål i grenespecifika övningar hämtade från alpinisternas grundträning. Målet är att alla ska få med sig bra byggstenar till att vara väl förberedda och kunna göra snygga svängar i backen i vinter, med låg skaderisk och ett leende på läpparna.
Vinsten med rörlighetsträning (föreläsning)Allt fler planerar in rörlighet som en självklar del av sitt träningsupplägg, kalla det yoga, ROMWOD, stretch eller vad du vill målet är detsamma. Stelhet kostar energi och hindrar dig från att utföra en rörelse optimalt, därmed ökar risken för skador och felaktiga rörelsemönster. Under föreläsningen bryter vi ner vad rörlighet faktiskt innebär, vinster med det och hur du kan lägga upp det för att passa in med, och komplettera, din nuvarande träning.
11.45 - 12.45Pass 3Välj mellan:
All about the handstandLåt oss vända upp och ner på saker och ting (oss själva och våra kompisar). Med roliga övningar i par och individuellt går vi igenom grunderna för hand- och huvudstående. Enkla övningar för att våga börja leka med det roliga handståendet! Sara bygger på med fler övningar efter hand och resultatet brukar bli skratt och jubel och att många hittar aha-upplevelser och nycklarna till ett handstående.
R&B and ABSessionDet här är en innovativ och ”ösig” komboklass som utmanar dig till max. Klassen startar med 25 minuter av kreativa och utmanande övningar för ben och rumpa, R&B. Direkt på det följer 25 minuter av den ultimata magträningen, ABSession.
FULLT! Full Body AttackRolig, trendig och effektiv kettlebellträning för hela kroppen. Rörlighet, styrka och kondition. Vi inleder med teknikträning och avslutar med en svettig genomkörare.
Obstacle Course Training (utomhus)Hinderbaneträning där vi använder oss av olika hinder i kombination med redskap som kettlebells och bulgarian bags. Klassen startar med teknik och avslutas med högt flås och tempo.
Rörlighet, styrka och löpning är viktiga moment. Rolig och utmanande träning.
Clean eating - konsten att genomföra en livsstilsförändring (kostföreläsning)Välkommen till en inspirerande föreläsning där Annika Malm berättar om sin viktresa och hur hon idag som 30-årig småbarnsmamma väger mindre än vad hon gjorde som 13åring. Annika berättar om vad som blev hennes vändpunkt och som fick henne att gå ner nästan 40 kg och hur hon har behållt samma vikt i snart 15 års tid. Du kommer att få med dig massor av praktiska tips om hur du går ner i vikt och hur du gör en livsstilsförändring för att behålla dina resultat. I sin roll som kostrådgivare förklarar Annika hur kosten påverkar våra kroppar och hur vi kan tänka för att hitta rätt i kostdjungeln.
14.00 - 15.00Pass 4Välj mellan:
3D-träning HIIT3D Träning bygger på hur kroppen reagerar på de olika krafterna gravitation, underlagskraft, massa och moment. Eftersom dessa krafter bestämmer hur vår anatomi ser ut så vill 3D träning förbättra motståndskraften och samarbetet dem emellan – att skapa en balans i kroppen med både rörlighet och styrka. Det ger oss bättre förutsättningar att undvika skador och röra oss fritt i både vår vardag och träning. Här testar ni på ett högintensivt pass i alla tre rörelseplan och får kanske göra en hel del övningar ni aldrig testat på förut!
Leap of joyEtt fartfyllt spänstpass för löpare och andra som vill bli starkare, spänstigare och mer explosiva. Explosivitetsträning ger dig ett effektivare löpsteg, förebygger skador och tränar upp tajming och styrka i hela kroppen. Dessutom är det fantastiskt roligt och ger dig en härlig variation i din vardagsträning. Räkna med både svett, skratt och massor av ny inspiration!
HousefusionEn Houseinspirerad dansklass där vi leker med musiken för att tillsammans skapa en skön vibe till klassen. Hanna är känd för sin musikalitet och förmåga att
få alla att känna sig välkomna på dansgolvet! Vare sig du är van vid dansklasser eller om detta blir din första dansklass! Häng med på en klass fylld med fart, skönt groove, möjligtvis lite svett och definitivt ett stort leende!
Tauff Force (utomhus)Force är vårt renodlade styrkekoncept där vi fokuserar på att ta i från tårna genom att varva tuffa styrkemoment i par med korta individuella fys-övningar.
Tauff är en holistisk träningsform som har sina rötter i klassisk brottning. Vi har förnyat över tusen år gamla rörelser och förenklat dessa för att alla ska kunna vara med och träna Tauff. Precis som i brottningen använder man sig endast av en partners och/ eller sin egen kroppsvikt. Dessa övningar kombineras i våra olika träningskoncept som inspirerats från bla kampsport, löpning och Crossfit. Som träningsform är detta oslagbart då du verkligen kommer få en rejäl genomkörare för hela kroppen och träna allt från balans, koordination, styrka och uthållighet - och det är ju så mycket roligare att träna tillsammans!
BTB (be the best) gruppträning (föreläsning)Praktisk och teoretisk workshop som handlar om hur du kan utvecklas till att bli en gruppträningsinstruktör som drar fulla klasser. Vilka egenskaper/kvaliteter har instruktörer som alltid drar fulla klasser? Du får vanligtvis bara en chans. Ta den!

Kan man genom utbildning ”få” dessa kvaliteter och egenskaper
Fulla klasser påverkar retention på ett positivt sätt. Varför?
Kommunikation med deltagarna
Medlemmarnas spontana känsla när de lämnar din klass. Vad vill du att den ska vara? Hur når du dit?
15.30 - 16.30Pass 5Välj mellan:
Work. Play. Yoga.Yoga är en utmanande och utvecklande träningsform och är perfekt som din huvudträning eller som komplement till din övriga träning. Klassen utmanar din styrka, balans och rörlighet och ger dig verktyg att ta med dig för att utvecklas på mattan, i löpspåret eller på gymmet. Med ett leende på läpparna
samt​ fokus på närvaro och andning guidas du genom ett dynamiskt
flöde. Detta är perfekt för dig som inte har yoga som din huvudträning - du kanske springer mycket, styrketränar eller kör crossfit?
Rock solid. (workshop)En stark bål gör dig starkare i gymmet, säkrare i vardagen och snabbare i löpspåret, den hjälper dig kraftutveckla, mobilisera och parera vardagens och träningens utmaningar. Från det här passet går du med en fördjupad kunskap om hur allt hänger ihop, varför vi ska träna bålen både generellt och grenspecifikt, samt en uppsjö av nya övningar och angreppssätt på bålträning. Passet passar även dig som nyligen fått barn, som lider av smärta i ländryggen eller helt enkelt vill förbättra din hållning.
Yin YogaTill skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfulness. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare . En perfekt avslutning av en träningsdag där klassen i sig kan ge viktiga aha-upplevelser.
Run like an athlete (utomhus)Löpningen blir roligare när man hittar några "aha-upplevelser" och denna klass lämpar sig till dig som vill börja med löpning men även till dig som vill bli snabbare i spåret. Löpskolning är basen för en bra löpteknik och en grundplåt hos alla friidrottare. Tyvärr uteblir ofta löpskolning hos motionärer. Sara kommer ge er en ny syn på löpningens grund, ni kommer hitta svaren på era svaga länkar och om/när tekniken fallerar. Löpskolning gör dig inte bara till en starkare och snabbare löpare utan också till en friskare. Sara är mycket pedagogisk och är noga med att ni inte bara förstår hur en övning ska göras utan också varför!
Mentala strategier - mot målet med glädje som drivkraft (föreläsning)Under en tankeväckande föreläsning coachar Sofia dig till mentala strategier för att du ska hålla riktning mot ditt mål. Mål och motivation hänger samman och Sofia pratar om hur du kan skapa nytändning mot dina mål den dag det känns tufft och hur du konserverar känslan av att vara oövervinnerlig. Grunderna i mental träning gås igenom och du får med dig ett ifyllnadsmaterial med redskap och övningar att fortsätta jobba med hemma mot ditt mål.
16.35Avslutning i EntréhallenVi avslutar Träningsmagi 2016 gemensamt i Entréhallen.
19.00After Workout på Scandic Swania, bokas separat