Be Your Best convention – Schema

08:00-09:00Incheckning
09:00-10:00Faster, Harder, kronBee - Train Like An Athlete

Denna klass utgår från friidrottens träningslära, och är uppbyggd i fyra olika block, där du får utveckla explosivitet, snabbhet, styrka, spänst och mjölksyrauthållighet. Under klassen får du använda dig av din egen kroppsvikt och jobba både enskilt och tillsammans med andra i grupp på ett roligt, inspirerande och lagom utmanande sätt. Övningsbanken utgår från friidrottens träningsverktyg, men Roberts tänk och touch genomsyrar innehållet. Syftet är att ge dig som deltagare en stark, genomtränad, atletisk kropp. Du är aldrig starkare än din svagaste länk!

Robert Kronberg är en av Sveriges mest välkända friidrottsprofiler. Han är svensk och nordisk rekordhållare på 60 och 110 m häck, med 24 SM-guld på meritlistan. Han har dessutom ett EM-brons och har varit i final på såväl OS som VM. Robert har även SM-guld i tyngdlyftning, bob och inlinehockey. Efter avslutad idrottskarriär så arbetar Robert idag bland annat som personlig tränare och fystränare åt både lag och individer på elit- och motionärsnivå. Robert driver även sitt eget företag kronBee, som arrangerar träningsevent. För mer info, gå in på www.kronbee.com. Faster, Harder, kronBee - train like an athlete är skapad utifrån Roberts egna träningskoncept - kronBee. Robert kommer att ta med dig på en unik, inspirerande, annorlunda, rolig, utmanande, varierad och spännande träningsupplevelse, som du sent kommer att glömma!
10:15-11:10Inner Warrior

Träna upp kroppen inifrån och ut. Denna klass handlar just om att hitta sina inre muskler och använda kroppen på ett mer effektivt sätt. Rörelserna är enkla och effektiva. Det kommer vara en utmaning oavsett om du van tränande eller helt ny med funktionell träning. Oscar guidar dig genom övningarna så du förstår hur man använder dem på hemmaplan. Ta fram den inre krigaren och hoppa på denna utmaning!

Oscar JöbackOscar Jöback har jobbat med gruppträning i 23 år. Idag jobbar han som personlig tränare och kognitiv samtalsterapeut i egen träningsstudio. Oscar har skrivit 6 böcker om träning, den senaste heter LUST ATT TRÄNA. Han är en ofta anlitad instruktör både i och utanför Sveriges gränser.
11:25-12:20Latin Beats

En fartfylld dansklass med en mix av olika latinamerikanska danser. Här blandas allt ifrån cha-cha, salsa till jive. Självklart kommer det att bjudas på en massa rytmer, höftskak och svett.

Cecilia EhrlingCecilia Ehrling har en bakgrund som tävlingsdansare i tiodans, latinamerikansk dans och standarddanser. Hon har ett flertal SM-medaljer och har även representerat Sverige på mästerskap. Mest känd är hon från tv-succén Let´s dance där hon medverkat sex säsonger, och vunnit tre gånger. Cecilia arbetar som dansare, idrottslärare och som instruktör på Sats.
12:35-13:30All you need is you

Som brottare behöver man vara stark, smidig och genomtränad. Detta pass innehåller en grym mix av kondition och styrka, och vi utgår från brottningen med kampövningar samt din egen kropp som redskap. Du kommer att lära dig nya träningsövningar, upptäcka muskler du inte visste att du hade och få träningsinspiration som räcker länge!

Sofia MattssonSofia Mattsson är en brottartjej som är uppvuxen i norr och numera bosatt i Skåne. Sofia började brottas som 6-åring och har sedan dess vunnit otaliga SM-guld, tävlat i OS två gånger, vunnit VM och är idag (för andra gången) nybliven Europamästare. Under detta pass får du inspiration av en av Sveriges absolut starkaste tjejer!
13:45-14:40Så mycket bättre

Denna klass bygger på ledorden sammanhållning, utmaning och samarbete. Med övningar som involverar din egen och övriga deltagares kroppsvikt kommer du att få en timme full av svett, skratt och nytänkande positioner. Vi jobbar i grupp och i par för att hela tiden öka utmaningen och pressa våra kroppar till nya nivåer. Som gammal skidåkare ligger barmarksträningen och dess innehåll PT-Fia varmt om hjärtat - och med inslag av populära trender får den klassiska barmarksträningen under denna klass ett uppsving. Genom att enbart jobba med kroppsvikten inspireras du till enkel och utmanade träning som kan genomföras var som helst.

PT-Fia Foto: Mikael GustavsenSofia "PT-Fia" Sjöström
 är personlig tränare, kostrådgivare och hälsoinformatör och driver en av Sveriges största bloggar om träning och hälsa: www.ptfia.se. Hennes popularitet beror på hennes sunda värderingar som speglar allt hon gör. Sofia är bland annat träningsprofil för VeckoRevyn, måndagsgäst i Vakna med NRJ på kanal 5, reklammodell för Stadium och omslagsmodell för Fitness Lifestyle. Foto: Mikael Gustavsen
14:55-15:50CrossFit

I CrossFit tränar du styrka, kondition och uthållighet med hjälp av funktionella övningar, ofta under hög intensitet. Ibland görs övningarna med ett visst antal upprepningar, och ibland med flesta möjliga upprepningar under en viss tid. Den största skillnaden mellan CrossFit och annan form av träning är den stora variationen mellan övningarna. Sällan tränas samma pass två gånger, utan övningarna varieras hela tiden. Under denna klass kommer Patric lägga fokus på gymnastiken som ingår i CrossFit träningen. Patric tar er igenom basicövningar som push-ups till svårare moment som att stå på händer. Passet kommer att avlutas med en högintensiv workout!

Patric Westerlund, alias Crazy P, är ägare och head coach på Vasa CrossFit. Patric är mest känd som landets galnaste personliga tränare. Tävlat har han gjort hela livet. Från 7 år i kampsport (men han gillade inte att slå folk, och därav blev det inga matcher), 10e plats i SM i mountainbike, rankad 7nde starkaste i bänkpress i landet, 2a i VM i kettlebells, spelat amerikansk fotboll på elitnivå, och nu tävlar han i Masters i CrossFit. Patric älskar humor men kan även vara dödligt allvarlig.
16:05-17:00Cirkusakrobatik

Akrobatik är en långsam träningsform som utvecklar styrka, stabilitet, balans och koordination. Eftersom utövarna hela tiden utvecklas genom samarbete är det även en social och lekfull träningsform med mycket leenden och skratt. Bejakandet av det inre barnet till trots är det en relativt krävande träningsform som kommer åt många muskelgrupper vilka normalt inte tränas då man ofta befinner sig i alla möjliga och till synes omöjliga kroppsliga positioner. I detta pass kommer vi att prova på diverse moment i en serie som är anpassad för nybörjare.

Tim Olson har instruerat akrobatik i över tio år, har hållit workshops på fyra kontinenter och undervisar för närvarande på Stockholms Studenters Idrottsförening samt hos Perfection Yoga. Hans fokus är på akrobatik för nybörjare och medelnivå och lovar att han kan lära vem som kan stå på ett par fötter att även stå på huvudet.
17:15-18:00MOJO Flex®

MOJO Flex® är en förkoreograferad mobilitetsklass där du jobbar med både statiska och dynamiska stretchar för att öka rörligheten. Klassen är enkel, effektiv och lättillgänglig och vänder sig till dig som känner dig "för stel" för yoga, eller till dig som vet att du behöver mer rörlighetsträning för att bli bättre i din idrott/sport. MOJO Flex® låter dig återhämta dig på bästa sätt mellan tuffa träningspass samtidigt som du laddar om batterierna för att kunna prestera ännu bättre under din nästa fysiska utmaning.

Monika BjörnMonika Björn är entreprenör inom träning och hälsa. Hon är en av grundarna till de framgångsrika koncepten MOJO yoga®, Hot MOJO® och MOJO Flex®. Monika har jobbat heltid med träning i över 20 år och under slutet av 90-talet introducerade hon träningsformen spinning i Europa, Mellanöstern, Asien och Australien. Idag driver hon ett utbildningsföretag, en PT-studio samt MOJO-koncepten. Monika brinner för träning och hennes stora passioner är yoga och olympisk tyngdlyftning.
18:00be your best convention avslutas, utdelning av goodiebags

Du behöver inte anmäla dig till de enskilda passen, du har plats på alla pass. Låter det som mycket träning? Du väljer själv när du vill ta en paus! Allt för hälsan-mässan med hela sitt utbud finns tillgänglig vägg i vägg – kanske passa på att ta en massage?

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i schemat.